Zonnepanelen op een kantoorpand, waarom niet?

Als bedrijf is het tegenwoordig heel belangrijk dat je begint met duurzaam te werk gaan. In Nederland zijn er al veel bedrijven en huishoudens die gebruik maken van zonnepanelen Limburg. Jaarlijks worden er ongeveer 10 miljoen zonnepanelen gelegd op de daken en is dit ook met een belangrijke reden. Er zitten namelijk diverse voordelen verbonden aan het gebruik van zonnepanelen. Ook voor bedrijven is het heel belangrijk om zonnepanelen te gebruiken. Maar waarom is dit zo belangrijk en wat zijn de voordelen van zonnepanelen? Het is belangrijk om dit weten waarom zonnepanelen zo nuttig zijn voor een onderneming, zodat je dit zelf ook kunt gebruiken. In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Het akkoord en energielabels

Vanaf 2013 zijn milieuorganisaties en het kabinet het eens geworden met het energieakkoord. Dit akkoord staat voor een duurzame groei en hierin staan bepaalde afspraken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Vanaf 2023 moet iedere bedrijfspand een energielabel C hebben en als een kantoorpand hier niet aan voldoet, mag het pand niet meer worden gebruikt. In 2030 is dit een ander geval en moet je pand minimaal een energielabel A hebben. Deze regels zijn nodig omdat het kabinet een afspraak heeft gemaakt om alle gebouwen in 2050 energieneutraal moeten zijn. Het verduurzamen van je kantoorpand doe je dan ook met zonnepanelen. Dit laat ook zien dat je als bedrijf duurzaam bezig bent en voor klanten is dit vaak heel belangrijk. Klanten en überhaupt mensen vinden het tegenwoordig van groot belang dat bedrijven duurzaam bezig zijn.

Fossiele brandstoffen zijn onuitputbaar en stoten veel CO2 uit, dit is natuurlijk slecht voor het klimaat. Met zonnepanelen heb je hier helemaal geen last van, want zonne-energie is onuitputbaar. Daarnaast stoten de zonnepanelen ook helemaal geen CO2 uit en dat is goed voor het milieu.

Financieel voordeel

Een andere reden waarom veel bedrijven zonnepanelen aanschaffen, is dat ze hier financieel voordeel uit kunnen halen. Naast dat ze duurzaam zijn, kunnen ze ook voor een besparing zorgen voor de energierekening. Je hebt vaak de investering binnen 6 jaar terugbetaald en je kunt dan genieten van gratis energie. Stroom uit zonnepanelen is goedkoper dan stroom van je energieleverancier. Je maakt ongeveer 600 euro per jaar winst en dit is natuurlijk een mooi rendement. Dit maakt je ook minder afhankelijk van je energieleverancier en je hoeft niet meer rekening te houden met de verhoging van de diensten.